1. SKIP_MENU
  2. SKIP_CONTENT
  3. SKIP_FOOTER

Hulp bij Thuisadministratie

 

 

 

 

 

Waarom de dienst Thuisadministratie

Een bekend beeld is een schoenendoos  vol ongeopende enveloppen met  bankafschriften, rekeningen die al lang betaald hadden moet zijn etc. met als gevolg problemen met o.a. de verhuurder, nutsbedrijven en de belastingdienst en schulden.
Het evenwicht tussen inkomsten en uitgaven is  zoek en de greep op de financiën is verdwenen. Dan kan ondersteuning door een vrijwilliger van de Thuisadministratie veel betekenen.

Vrijwilligers van de dienst Thuisadministratie geven  ondersteuning aan mensen die om wat voor reden dan ook tijdelijk of langdurig niet (meer) in staat zijn de regie  over de financiële administratie te voeren.

Vormen van ondersteuning
De ondersteuning kan kort of lang duren. Dit is afhankelijk van de vraag en de beschikbaarheid van de vrijwilliger.

- Kortdurende ondersteuning
De vrijwilliger brengt samen met de cliënt de financiële administratie (weer) op orde waarna de cliënt zelfstandig verder kan. Dit betekent  doorgaans ondersteuning van een half jaar tot maximaal een jaar. Tevens kan deze ondersteuning geboden worden om te zorgen voor een optimale verwijzing naar bijvoorbeeld schuldhulpverlening.
- Langdurige ondersteuning
Dit betekent ondersteuning voor een langere periode dan een jaar, waarbij regelmatig wordt bekeken of de ondersteuning nog nodig is of dat een andere vorm zoals inkomensbeheer passender is.  Deze langdurige ondersteuning kan ook toegepast worden als ondersteuning naast bijvoorbeeld een schuldhulpverleningstraject.

 

Informatie en aanmelden

Informatie of direct aanmelden

Als u meer informatie wilt of u wilt zichzelf aanmelden dan kunt u telefonisch contact opnemen met de  coördinator Dennis van Baaren via: 0184612771, via e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via het aanmeldformulier.

Na uw aanmelding zal er een intakegesprek plaatsvinden waarin bekeken wordt hoe de dienstverlening vormgegeven kan worden. Naar aanleiding daarvan zult u aan een daarbij passende vrijwilliger gekoppeld worden en kunt u aan de slag!

Informatie / aanmelden als vrijwilliger
Bent u op zoek naar  zinvolle tijdsbesteding en wilt u uw medemens op financieel vlak ondersteunen? Dan kunt u zich aanmelden  bij Dennis van Baaren, coördinator via: 0184612771, via e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via het aanmeldformulier. 

Wat verwachten wij van u:
- gemiddeld  3 uur per week beschikbaar

- Goede sociale en coachende vaardigheden

- Affiniteit met financiële zaken

Wat kunnen wij u bieden?
- Een leerzame omgeving waar u zichzelf verder kunt ontwikkelen
- Intervisie  met andere vrijwilligers en coördinator 

- Interne training en onkostenvergoeding
- Ondersteuning bij de werkzaamheden