1. SKIP_MENU
  2. SKIP_CONTENT
  3. SKIP_FOOTER

Taalcursus bij Servanda

In september gaan de nieuwe taalcursussen Frans en Engels weer van start bij locatie De Ducdalf. Tijdens deze cursussen, die bestaan uit 15 lessen, leren de cursisten de gekozen taal verstaan en spreken, zodat zij gesprekken kunnen gaan voeren. Het is mogelijk een proefles te volgen om te kijken in welk niveau de cursist kan starten. De docente Ingrid Prent zal hierover telefonisch overleggen met de cursist.

Startdagen:
Donderdag 7 september 2017, Frans half gevorderd, van 13:30 – 14:30 uur.
Vrijdag 8 september 2017, Engels ver gevorderd, van 09:00 – 10:00 uur
Vrijdag 8 september 2017, Engels gevorderd, van 10:00 – 11:00 uur
Vrijdag 8 september 2017, Engels half gevorderd, van 11:00 – 12:00 uur

De kosten bedragen € 95,- per cursus. Lesmateriaal kan in overleg met de docente worden aangeschaft.

Geïnteresseerden kunnen informatie opvragen of zich opgeven door te bellen naar 0184-612771 of door een e-mail te sturen naar aanmelden@servanda .nl

Zumba bij Servanda

Calorieën  verbranden en toch plezier hebben door te dansen. Dit kan bij de cursus Zumba die donderdag 7 september weer van start gaat bij partycentrum ‘T Hart, Nassaustraat 6 in Boven-Hardinxveld.

Docente Marianne van der Vlies laat de cursisten dansen op muziek  zoals de salsa, merengue, cumbia en samba. De dansen worden opgebouwd van makkelijk naar moeilijk, waardoor iedereen het kan volgen. Er zijn twee groepen waar u zich voor kunt opgeven,  groep 1: van 19:00- 19:55 uur of  groep 2: van 20.00- 20.55 uur. De cursus bestaat uit 15 lessen en de kosten zijn €75,00.Geïnteresseerden kunnen zich opgeven door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of door te bellen naar locatie De Ducdalf via telefoonnummer 0184-612771.

Buitenspeelactiviteiten Zomervakantie

Activiteitengids Sport/Bewegen en Cultuur

Beste aanbieder van activiteiten op het gebied van Sport/Bewegen en Cultuur,

In samenwerking met de gemeente Hardinxveld-Giessendam brengen wij in 2017 een Activiteitengids uit. Hierin verzamelen wij alle (sportieve en culturele) activiteiten die in de gemeente Hardinxveld-Giessendam te doen zijn en openbaar toegankelijk zijn. 

Eind augustus wordt deze gids huis-aan-huis verspreid in de gemeente. Om te zorgen dat we een zo'n compleet mogelijk overzicht in de gids kunnen plaatsen, hebben wij uw input nodig!

Tot en met woensdag 5 juli 2017 kunt u activiteiten aanmelden door middel van onderstaande link. Met dit formulier kunt u aangeven welke sportieve of culturele activiteit(en) uw organisatie, vereniging of club aanbiedt? Op het formulier geeft u per doelgroep aan welke activiteit u aanbiedt (1 activiteit per formulier). Daarbij geeft u aan op welke locatie de activiteit gegeven wordt. Geeft u de activiteit voor dezelfde doelgroep op meerdere locaties? Geef dit aan op het formulier bij de optionele extra locaties. Bij contactgegevens zet u hoe geïnteresseerden u kunnen bereiken om meer informatie op te vragen. Denk hierbij aan uw website, e-mailadres en telefoonnummer.

Organiseert uw organisatie, vereniging of club meerdere activiteiten? Dan vult u meerdere formulieren in.

Mocht u bij deze activiteiten een passende foto hebben die we voor publicatie mogen gebruiken, stuur deze dan via een mail naar Nancy of Jeroen, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De naamgeving van de foto dient als volgt te zijn: naam aanbieder activiteit _ activiteit, dit ziet er bijvoorbeeld zo uit: baanbrekers_schilderen.jpg.

Heeft u vragen? Dan horen wij dit uiteraard graag van u. U kunt ons bereiken via het algemene telefoonnummer van Servanda (0184-612771).

Met vriendelijke groet,


Nancy Hagman (Cultuurcoach) en Jeroen Groeneveld (Sportcoach)
Sport en Cultuur in de Buurt, onderdeel van Servanda
Voornamelijk werkzaam van maandag-woensdag

Directe link naar formulier:
https://goo.gl/forms/wFkt7OuWPyT7W2qu1

 

Jaarverslag Servanda 2016

Het jaarverslag van 2016 is beschikbaar. Bent u geïnteresseerd in wat Servanda het afgelopen jaar bereikt heeft? Klik dan op de volgende link:

Speel-In zoekt enthousiaste vrijwilligers

De voorbereidingen van de 39e editie van de Speel-In zijn in volle gang. De Speel-In kunnen wij natuurlijk niet draaien zonder jullie, enthousiaste vrijwilligers, daarom kun je vanaf vandaag weer naar de website om je aan te melden als vrijwilliger.

Om als vrijwilliger te helpen bij de Speel-In moet je minimaal 15 jaar oud zijn en het natuurlijk leuk vinden om kinderen een gezellige dag te bezorgen. Ook voor je maatschappelijke stage kan je bij de Speel-In terecht, er zijn wel een maximum aantal plekken hiervoor beschikbaar dus wees snel!

Lijkt het je leuk om mee te helpen tijdens de Speel-In? Ga dan snel naar www.speelin.nl en meld je aan via het aanmeldformulier. Hoe sneller je jezelf aanmeld, hoe meer kans je hebt om ook in de gewenste hoek geplaatst te worden. Voor meer informatie kun je bellen naar Servanda op telefoonnummer 0184-612771 of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wist je dat we dit jaar weer een avondspeelin willen organiseren? Een Speel-In waar volwassenen welkom zijn om de Speel-In te beleven.  Je kunt op het aanmeldformulier aangeven of je hier ook bij aanwezig bent of niet.

We maken er weer wat moois van! 

Maatje gezocht voor een meisje van 7 jaar!

Voor een meisje van 7 jaar uit Beneden-Hardinxveld  zijn wij vanuit het maatjesproject op zoek naar een vrijwilligster. Wie vindt het leuk om er om de week op woensdag- of vrijdagmiddag met deze meid op uit te gaan? Ze gaat graag naar de speeltuin, kinderboerderij, rondje langs de rivier fietsen/lopen, vissen, gezellig kletsen etc. ! Haar voorkeur gaat sterk uit naar een jongedame, scholieren vanaf 15 jaar mogen zich hiervoor ook aanmelden (kan als maatschappelijke stage gedaan worden!).

Ben jij die spontane vrijwilligster die dit meisje graag mee op stap neemt of ken je iemand die aan dit profiel voldoet? Dan hoor ik graag van je! Reageren kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of door telefonisch contact op te nemen via telefoonnummer 0184-612771, je kan vragen naar Davinia Vogel

Het maatjesproject is er voor iedereen die zich alleen voelt en behoefte heeft aan een luisterend oor of een steuntje in de rug. Voor meer informatie: http://www.servanda.nl/ondersteuning-en-bemiddeling/maatjesproject

Wandelgroep Sport en Cultuur

Om de week kunt u aansluiten bij een wandeling van de wandelgroep Sport en Cultuur in de Buurt. Vrijwilliger Tom van der Straeten leidt deze wandelingen. Aan de wandeling zitten geen kosten verbonden. De consumpties die u bij bijvoorbeeld Intratuin nuttigt zijn voor eigen rekening. Heeft u vragen? Neem dan contact op met Buurtsportcoach Wesley van Gurp via 0184-612771 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Donderdag 3 augustus
Start:     Station Beneden-Hardinxveld
Tijd:       9.30 uur
Een mooie wandeling door de polder over de Tiendweg richting Sliedrecht. Er wordt gelopen naar Intratuin voor een korte koffie stop, daarna weer richting Hardinxveld Station via de Blauwe Zoom en de Westwijk. Deze wandeling is plus minus anderhalf uur.

Donderdag 17 augustus
Start:     Station Boven-Hardinxveld
Tijd:       9.30 uur
Een wandeling die start vanaf het station Boven-Hardinxveld. Er wordt via het kanaal van Steenenhoek richting de Sluisweg gelopen. Daar zal er bij de gemeentewerf een kop koffie genuttigd worden. Via de Sluisweg en Parallelweg zal er terug gelopen worden naar station Boven-Hardinxveld.   Deze wandeling is plus minus anderhalf uur.

Donderdag 7 september
Start:     Servanda, Scheldestraat 1
Tijd:       9.30 uur
Rondwandeling via de Peulenlaan richting Sliedrecht. Daarna wordt er de brug over de rijksweg overgestoken om vervolgens langs het fietspad langs de snelweg richting de waterzuivering uit te wandelen. Vanaf de Rivierdijk wordt er terug gewandeld langs tandtechniek Van Eck om vervolgens aan de andere kant van de rijksweg terug te wandelen richting Servanda. Deze wandeling is plus minus anderhalf uur.

Donderdag 21 september
Start:     Woonzorgcentrum de lange Wei
Tijd:       9.30 uur
Rondwandeling lopend over het fietspad naar het Pontje naar Werkendam.  Daarna richting den Bout waar vervolgens, zodra het wandelpad bij het weiland begint, langs het Kanaal van Steenenhoek terug richting de Lange Wei gewandeld wordt. Hier kunt u weer een kopje koffie of thee nuttigen. Deze wandeling is plus minus een uur en drie kwartier.

Donderdag 5 oktober
Start:     Servanda, Scheldestraat 1
Tijd:       9.30 uur
Een wandeling door Hardinxveld via de Peulen, richting de Wielwijk, daarna via richting Westwijk om vervolgens via de Blauwe Zoom weer richting de Peulen naar Servanda toe te wandelen. Deze wandeling is plus minus anderhalf uur.

Donderdag 19 oktober
Start:     Servanda, Scheldestraat 1
Tijd:       9.30 uur
Vanaf Servanda wordt er richting Kijkduin gereden. U moet zich voor deze wandeling opgeven, zodat er rekening gehouden kan worden met vervoer. Opgeven kan bij Wesley van Gurp via 0184-612771 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Bij aankomst in Kijkduin wordt er eerst een kopje koffie of thee gedronken, waarna een zeer mooie strandwandeling gemaakt wordt, gevolgd door een stuk door de duinen richting Kijkduin terug. Na de wandeling wordt er op de boulevard bij de Italiaan afgesloten met een lunch. Deze wandeling is plus minus twee uur inclusief rustpauze . Een uitdaging en een juweeltje om aan deel te nemen.

Donderdag 9 november
Start:     Station Beneden-Hardinxveld
Tijd:       9.30 uur
Deze wandeling valt in de week van de mantelzorg. In teken van deze week zullen er ook mantelzorgers uitgenodigd worden om mee te wandelen. Vanaf het station zal er langs de Giessen via het Marskramerpad richting bandencentrum de Rie gewandeld worden. De route kent een ontzettend mooi uitzicht over de Giessen en de natuur langs het spoor. Via de Parallelweg wordt er teruggelopen naar de Koperen Snor. Hier zullen in het teken van de week van de Mantelzorg koffie en gebak op u wachten. Het is belangrijk om stevige schoenen aan te doen tijdens deze wandeling, daar de route over ongeveer 50% onverharde paden loopt. De wandeling is ongeveer een uur en 15 minuten.  

Donderdag 23 november
Start:     Station Gorinchem
Tijd:       9.30 uur
Een wandeling door het mooie Gorinchem met een koffiestop in de Malle Molen. De wandeling is een verassend mooie wandeling als afsluiting van een mooi jaar.

* Routes zijn onder voorbehoud. Er kan soms afgeweken worden van wandelroutes wegens het weer, wegafsluitingen en andere omstandigheden. Kosten voor consumpties en dergelijke zijn voor eigen rekening. LET OP: DONDERDAG 11 JANUARI 2018 START EEN NIEUW WANDEL JAAR.