1. SKIP_MENU
  2. SKIP_CONTENT
  3. SKIP_FOOTER

Vrijwilligersondersteuning

Vrijwilligerswerk is het cement van onze samenleving en van onschatbare waarde. De activiteiten die u op de sportvereniging organiseert, het wandelingetje dat u eens in de twee weken met iemand uit het verzorgingstehuis doet of het klaarmaken van een gezamenlijke maaltijd voor mensen met een beperking. Vrijwilligerswerk levert voor een ieder wat op. 

Ondersteuning en bemiddeling
Wilt u vrijwilligerswerk doen, heeft u vragen over de verzekering die de gemeente voor vrijwilligers heeft afgesloten of bent u op zoek naar een passende organisatie? Dan kunt u bij ons terecht voor advies, begeleiding of informatie. 

Organisaties helpen we graag verder bij bijvoorbeeld het zoeken van vrijwilligers, het organiseren van deskundigheidsbevordering of bij vragen over de Verklaring Omtrent Gedrag.

Gaat u liever zelf op zoek naar vrijwilligerswerk of plaatst u graag zelf uw vacature, dan kan dit via onze vrijwilligersvacaturebank. Via de zoekfunctie kunt u gericht zoeken op vrijwilligersvacatures door te filteren op organisatie, doelgroep of soort activiteit. Als organisatie kunt u bij het plaatsen van de vacature specificeren wat voor soort vrijwilligersvacature u wilt plaatsen.

Deskundigheidsbevordering
In samenwerking met partners organiseren wij regelmatig workshops en themabijeenkomsten. Deze workshops en bijeenkomsten hebben thema’s zoals communicatie of het signaleren van ouderen- en kindermishandeling. Bent u op zoek naar een training of heeft u ideeën, dan horen wij dit graag. Wilt u deelnemen aan een training, dan kan dit kosteloos. Bekijk op onze website de komende workshops en bijeenkomsten of neem contact met ons op.