1. SKIP_MENU
  2. SKIP_CONTENT
  3. SKIP_FOOTER

Maatjesproject Samen Op Stap

Eenzaam. Iedereen weet hoe het voelt. Maar niet iedereen is in staat om hier zelf iets aan te doen. Als u het moeilijk vindt om contacten te leggen en te onderhouden wordt uw kringetje steeds kleiner en ligt sociaal isolement op de loer. Onder de mensen komen is met zijn tweeën makkelijker.  Als u een maatje heeft dat helpt bij de eerste stappen.


Voor wie?

Het maatjesproject is er voor mensen woonachtig in de gemeente Hardinxveld-Giessendam. Zowel jong en oud die een steuntje in de rug kunnen gebruiken om wat voor reden dan ook. 

Je kunt hierbij denken aan jongeren of volwassenen die: 

•Er op uit willen, maar het moeilijk vinden dit alleen te doen

•Onvoldoende sociaal netwerk hebben

•Een steuntje in de rug kunnen gebruiken

•Moeite hebben om zelf initiatief te nemen

•De Nederlandse taal willen oefenen/ leren

 
Uw maatje
Na het kennismakingsgesprek zoekt de coördinator een vrijwilliger die bij u past en die u als maatje ondersteunt. Daarna volgt een gesprek met zijn drieën waarin we afspreken wanneer en hoe vaak jullie elkaar ontmoeten. U bepaalt samen met de vrijwilliger welke activiteiten jullie ondernemen. Het kan ook zijn dat u voldoende hebt aan een luisterend oor.

De vrijwilliger helpt u op weg zodat u na ongeveer een jaar weer op eigen kracht verder kunt.


Informatie en aanmelden
Als u meer informatie wilt dan kunt u telefonisch contact opnemen via telefoonnummer: 0184-612771 of via e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Direct aanmelden>>