1. SKIP_MENU
  2. SKIP_CONTENT
  3. SKIP_FOOTER

Maatjesprojecten

 

 

 

 

 

 

Maatjesproject Kids Mate

Ben jij tussen de 8 en 14 jaar, woon je in Hardinxveld-Giessendam en kun je tijdelijk extra aandacht en een steuntje in de rug gebruiken?
Misschien heb je weinig vrienden of trek je de verkeerde vrienden aan, heb je problemen thuis, in je vrije tijd of op school , je vindt de overgang van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs moeilijk of je zit niet lekker in je vel om wat voor reden dan ook. Een vrijwilliger, een maatje biedt ondersteuning, een luisterend oor en gaat samen activiteiten ondernemen zoals knutselen en huiswerk maken.
Het doel is dat jij weer lekker in je vel komt te zitten, meer zelfvertrouwen krijgt en je talenten optimaal benut.

Informatie en aanmelden
De aanmelding mag door jou zelf of door je ouders gedaan worden. Derde zoals een leerkracht kunnen een deelnemer ook aanmelden. Deelname aan het project is op vrijwillige basis, en toestemming van de ouders is een vereiste. In principe vindt het contact wekelijks plaats, met een maximum van een jaar.

Als je meer informatie wilt of je wilt jezelf aanmelden als deelnemer dan kun je telefonisch contact via telefoonnummer: 0184-612771 of via e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Maatjesproject Samen op Stap

Eenzaam. Iedereen weet hoe het voelt. Maar niet iedereen is in staat om hier zelf iets aan te doen. Als u het moeilijk vindt om contacten te leggen en te onderhouden wordt uw kringetje steeds kleiner en ligt sociaal isolement op de loer. Onder de mensen komen is met zijn tweeën makkelijker. Een maatje kan u helpen bij de eerste stappen.

Voor wie?
Samen op Stap is er voor iedereen die zich geïsoleerd en alleen voelt. Iedereen die behoefte heeft aan een luisterend oor of een steuntje in de rug, kan zich aanmelden. Deelnemers  dienen woonachtig te zijn in Hardinxveld-Giessendam.

Uw maatje
Na het kennismakingsgesprek zoekt de coördinator een vrijwilliger die bij u past en die u als maatje ondersteunt. Daarna volgt een gesprek met zijn drieën waarin we afspreken wanneer en hoe vaak jullie elkaar ontmoeten. U bepaalt samen met de vrijwilliger welke activiteiten jullie ondernemen. Het kan ook zijn dat u voldoende hebt aan een luisterend oor.
De vrijwilliger helpt u op weg zodat u na ongeveer een jaar weer op eigen kracht verder kunt.

Informatie en aanmelden
Als u meer informatie wilt of u wilt zichzelf aanmelden dan kunt u telefonisch contact opnemen via telefoonnummer: 0184-612771 of via e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">l Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">