1. SKIP_MENU
  2. SKIP_CONTENT
  3. SKIP_FOOTER

Wandelgroep Sport en Cultuur

Om de week kunt u aansluiten bij een wandeling van de wandelgroep Sport en Cultuur in de Buurt. Vrijwilliger Tom van der Straeten leidt deze wandelingen. Aan de wandeling zitten geen kosten verbonden. De consumpties die u bij bijvoorbeeld Intratuin nuttigt zijn voor eigen rekening. Heeft u vragen? Neem dan contact op met Buurtsportcoach Wesley van Gurp via 0184-612771 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Donderdag 3 augustus
Start:     Station Beneden-Hardinxveld
Tijd:       9.30 uur
Een mooie wandeling door de polder over de Tiendweg richting Sliedrecht. Er wordt gelopen naar Intratuin voor een korte koffie stop, daarna weer richting Hardinxveld Station via de Blauwe Zoom en de Westwijk. Deze wandeling is plus minus anderhalf uur.

Donderdag 17 augustus
Start:     Station Boven-Hardinxveld
Tijd:       9.30 uur
Een wandeling die start vanaf het station Boven-Hardinxveld. Er wordt via het kanaal van Steenenhoek richting de Sluisweg gelopen. Daar zal er bij de gemeentewerf een kop koffie genuttigd worden. Via de Sluisweg en Parallelweg zal er terug gelopen worden naar station Boven-Hardinxveld.   Deze wandeling is plus minus anderhalf uur.

Donderdag 7 september
Start:     Servanda, Scheldestraat 1
Tijd:       9.30 uur
Rondwandeling via de Peulenlaan richting Sliedrecht. Daarna wordt er de brug over de rijksweg overgestoken om vervolgens langs het fietspad langs de snelweg richting de waterzuivering uit te wandelen. Vanaf de Rivierdijk wordt er terug gewandeld langs tandtechniek Van Eck om vervolgens aan de andere kant van de rijksweg terug te wandelen richting Servanda. Deze wandeling is plus minus anderhalf uur.

Donderdag 21 september
Start:     Woonzorgcentrum de lange Wei
Tijd:       9.30 uur
Rondwandeling lopend over het fietspad naar het Pontje naar Werkendam.  Daarna richting den Bout waar vervolgens, zodra het wandelpad bij het weiland begint, langs het Kanaal van Steenenhoek terug richting de Lange Wei gewandeld wordt. Hier kunt u weer een kopje koffie of thee nuttigen. Deze wandeling is plus minus een uur en drie kwartier.

Donderdag 5 oktober
Start:     Servanda, Scheldestraat 1
Tijd:       9.30 uur
Een wandeling door Hardinxveld via de Peulen, richting de Wielwijk, daarna via richting Westwijk om vervolgens via de Blauwe Zoom weer richting de Peulen naar Servanda toe te wandelen. Deze wandeling is plus minus anderhalf uur.

Donderdag 19 oktober
Start:     Servanda, Scheldestraat 1
Tijd:       9.30 uur
Vanaf Servanda wordt er richting Kijkduin gereden. U moet zich voor deze wandeling opgeven, zodat er rekening gehouden kan worden met vervoer. Opgeven kan bij Wesley van Gurp via 0184-612771 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Bij aankomst in Kijkduin wordt er eerst een kopje koffie of thee gedronken, waarna een zeer mooie strandwandeling gemaakt wordt, gevolgd door een stuk door de duinen richting Kijkduin terug. Na de wandeling wordt er op de boulevard bij de Italiaan afgesloten met een lunch. Deze wandeling is plus minus twee uur inclusief rustpauze . Een uitdaging en een juweeltje om aan deel te nemen.

Donderdag 9 november
Start:     Station Beneden-Hardinxveld
Tijd:       9.30 uur
Deze wandeling valt in de week van de mantelzorg. In teken van deze week zullen er ook mantelzorgers uitgenodigd worden om mee te wandelen. Vanaf het station zal er langs de Giessen via het Marskramerpad richting bandencentrum de Rie gewandeld worden. De route kent een ontzettend mooi uitzicht over de Giessen en de natuur langs het spoor. Via de Parallelweg wordt er teruggelopen naar de Koperen Snor. Hier zullen in het teken van de week van de Mantelzorg koffie en gebak op u wachten. Het is belangrijk om stevige schoenen aan te doen tijdens deze wandeling, daar de route over ongeveer 50% onverharde paden loopt. De wandeling is ongeveer een uur en 15 minuten.  

Donderdag 23 november
Start:     Station Gorinchem
Tijd:       9.30 uur
Een wandeling door het mooie Gorinchem met een koffiestop in de Malle Molen. De wandeling is een verassend mooie wandeling als afsluiting van een mooi jaar.

* Routes zijn onder voorbehoud. Er kan soms afgeweken worden van wandelroutes wegens het weer, wegafsluitingen en andere omstandigheden. Kosten voor consumpties en dergelijke zijn voor eigen rekening. LET OP: DONDERDAG 11 JANUARI 2018 START EEN NIEUW WANDEL JAAR.